tirsdag 24. september 2013

GUDSORD UKE 39


Hausttiden minner om at livet visner omkring oss ute i naturen. Men det minner oss også om at det kommer igjen nytt vår. Det er i hvert fall vår tidligere erfaring. Vi kan sammenligne dette til vårt liv som skal også engang visne og dø, men vi skal våkne til et nytt liv i ny verden. Ikke her på den samme måte som vakre planter og sommerblomster, men til en helt ny verden i himmelens evighet. Dette skal skje gjennom troen på Jesus som er vår frelser og gjenløser.

Hvetekornet som Jesus forteller om bar ikke frukt så lenge det ikke falt i jorden, det vil si, så lenge det var trygt og sikkert. Det var bare når det ble kastet i den kalde jorden, og begravd der som i en grav, at det bar frukt.

Jesus var Guds hvetekorn. Dersom han ikke hadde gått den veien, var vi overlatt til oss selv. Frukten av Jesu død er en forsonet Gud til liv for verden. Eller med andre ord: Herren måtte dø for å bli til liv for mange. Det var det, det hele handler om.

Hvetekornet kan og sammenlignes med troen som skal falle i god jord og vokse frem. Her er det viktig at barn fra starten av lærer å kjenne budskapet om Jesus. Jesus sa om troen: Det er som et sennepsfrø. Når det blir sådd, er det mindre enn noe annet frø på jorden, men når det er sådd, vokser det opp og blir større enn alle hagevekster og får så store greiner at himmelens fugler kan bygge rede i skyggen av det.» (Mark 4:31-32). Foreldre og faddere, her har dere et stort ansvar og klar oppgave. Lykke til!

 Ingibjorg Johannsdottir menighetspedagog i Hadsel