torsdag 18. juni 2015

PRESTEGÅRDSHAGENI uke 22 var elevene fra Stokmarknes skole 6.klasse i prestegårdshagen og ryddet. Liina Treimann Skagen synes dette var en stor opplevelse og at det var veldig gøy. Nå er det blitt veldig stor forskjell i forhold til hvordan det var før vi kom dit.     
Tekst: Hanna Løvseth
Foto: Anne-Kirsti Sandvin                                     
Vi ble delt opp i åtte grupper slik at en og en gruppe jobbet med hver sine ting.  Vi jobbet f.eks. med å bære kvister ut av andedammen, med å klippe hekken, med å rydde stien og mange flere ting. Men selv om det var jobbing synes jeg det var en veldig morsom uke.                                         
Hver dag fikk to og to grupper dra ned til Tajorda og der fikk vi se på en gammel kirkegård det var veldig spennende!
Vi fikk besøk av en fylkesarkeolog og så var Gro Rundfloen der hele uka og hun er en gartner.

 Her bærer Elise, Håvard ,Madelen og Mats Odin  greiner fra stien

Her klipper vi ned hekken over presteboligen

Dette har vert en kjempekoselig og morsom uke og jeg synes at alle har stått på og så håper jeg at noen vil besøke hagen.I uke 22 har 6. klassene på Stokmarknes skole ryddet i prestegårdshagen på Hadsel. Elevene jobbet og slet og hadde god dugnadsånd.  
I prestegårdshagen krydde det av elever som ville bli ferdige med arbeidet sitt.                   
Tekst: Tine Emilie Pettersen                     
6. klassene på Stokmarknes skole gjorde en fantastisk innsats ved å rydde i prestegårds-hagen. Det var god dugnadsånd og vi jobbet uten protest det hardeste vi kunne. Elevene hadde forskjellige oppgaver fra dag til dag og lærte mye nyttig informasjon om hage fra utdannet gartner Gro Rundfloen. Elevene syklet til Hadsel og begynte å jobbe med en gang. Været var fint og vi koste oss med arbeidet vårt. Torsdag samme uke fikk elevene besøk av fylkesarkeolog Tor Kristian Storvik. Han fortalte om den gamle prestegården og de gamle gravhaugene fra steinalderen øst for  låven. Dagen etter var vi ferdige med oppgavene og vi dro til Tajorda for å spise der. Anne Kirsti Sandvin hadde laget kokegrop der, hun dampet laks til oss elever. Vi storkoste oss i prestegården.
 «Det var god dugnadsånd og folk jobbet hardt for å bli ferdige»  forteller Ida